"Som den bloggare jag är"

Tänkte jag precis när jag arrangerade ett foto på dator, vin, och detaljer, på min köksö. 
 
Jag är ju en bloggare. Men har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera sista året. 
Nu vill jag att det ska bli nya tider och öppnade därför en flaska vin, tände ljus, slog av ljudet på tvn, drar på lite musik, och slåt mig ner med datorn på min älskade köksö  och skriver. Till er. 
Ni som är här inne i ur och skur. Det tycker jag är så roligt att ni är. Här liksom. 
 
 

Så vad ska vi avhandla nu?

Jag kan tycka att för att ni ska vara på samma ställe som jag och hänga med i svängarna, så behöver vi ta en, vad hände 2017 recap. Eller hur?
För 2017 har satt prägel på hur 2018 börjat. 

Men vi kanske ska börja i nuet. Jag brukar ju faktiskt säga så till mina nära och kära. Var i nuet. 

Så, vi börjar nu!

idag är det lördag, 24 februari. Jag började dagen rätt härligt, sov tills jag vaknade, slängde tvätten i tumlaren och satte mig framför curlingen och såg Sverige ta ett OS- silver. Kul. Jag gillar curling! Vilken Vinter-os gren är er favorit? Och hur har ni sett på OS? Jag har missat alla medaljer utom detta och ett stafettsilver. Det känns trist för ajg gillar verkligen OS men har varit lite för ofokuserad föra tt orka ta reda på vad som sänds när och för trött för att vakna. Hade det varit sommar-OS och det hade varit handboll hade jag sett matacherna oavsett tid på dygnet. Men så är det ävl när man är härligt intresserad av något. 
 
Efter OS gjorde jag mig representabel:
 
 
och drog iväg till Karlstad för att umgås med Mormor. Mitt ständiga dåliga samvete. Mormor. men vi kommer dit. Idag var en bra dag, vi hälsade på brorsan på Stadium, vi åt lunch och köpte 40 års present till min kusin dit jag ska på kalas imorgon. 
Påväg hem till Mormor igen var jag in på Café Råtorp och köpte två semlor som vi avnjöt hemma hos mormor innan jag åkte hem till Sunne igen. 
Som vanligt tog jag en hisselfie..
 
Allt detta utan hund eftersom min älskade Musse är hos Husse. "Delad vårdnad". 
 
Nåväl. Det var idag. Det är så jag har hamnat här. En liten powernap efter hemkomst, tända ljus och laga mat (brände makaronerna när jag tog kortet högst upp- sjukt rolig och tråkigt hahaha)
Den här köksön är nog faktiskt en av de bästa investeringarna jag gjort. SÅ nöjd jag är över denna! Här sitter jag och äter. Jag hänger över den å strechar ryggen, jag står och breder smörgåsar eller slår in paket. Jag har mina to-listor skapande här. NÄr jag packar upp en flyttkartong ställs allt upp på ön och flyttas sen vidare.  Den är dessutom snygg. Ser fram emot att ha sällskap som kan sitt aoch dricka vin här när jag lagar mat eller står brevid och pratar  när man pysslar i köket. 
 
(Hörrni. har ni druckit det där blå bubblet? Blue Platino Muscato? Oj oj, mycket godare än jag trodde från början..)
 
Ni vet ju att jag flyttat. Bor i lägenhet i centrala Sunne med utsikt över vattnet och stadsbilden. Nära fina promenadstråk med hunden. Underbart! I lägenheten finns tumlare och tvättmaskin- hur härligt är inte det? (Nu stannade tumlare- ska gå och fixa det..)
 
Tumlade en vit fluffig tröja (tänkte mig inte för) och ut ramlade en halv katt- av tröjans fluff alltså. Men nu kanske den inte hårar så mycket längre... 
 
Det är inte riktigt läge att visa bilder från lägenheten mer än vissa väldigt stajlade bilder då lägenheten fortfaradnde är full av kartonger och där jag tagit en paus i uppackandet på grund av att det kommer folk hit och målar om köket och som sedan också ska  tapetsera om vardagsrummet. 
 
Men Okej.. För att ni ska kunna förstå skillnaden sen.. 
Ovan ser ni några bilder, som också till viss del speglar livet med valp.. 
Nedan ser ni nuvarande möblering i vardagsrummet men föst vad jag ser från min älskade ö.
 
Jag saknar en bokhylla och ett vitrinskåp, då kommer resten av lådorna bort! Och en byrå att ha i sovrummet. 
Vill ni se det med?
*knatar dit och tar ett kort*
 
Ja nu får ni se allt i sin osminkade sanning!
Är rätt nöjd med vardagsrummet ändå trots att jag inte riktigt vet hur jag ska möblera då soffan är lite stor och vardagsrummet kommer "mitt i trö"- men har vant mig vid att kliva runt bordet och även fotpallen kan stå där den står just nu, det är mysigt och skapar en känsla av att folk faktiskt är här och sitter. Det var nämligen fullt runt bordet igåt. Ni ser semmelbilden längre upp.. 
 
Som sagt. Lägenhet. Musse är delad. Jag jobbar 75 procent och är ibland väldigt sliten. Blev vidbränd under våren och sedan brände mammas sjukdom även andra sidan ljuset och det var väldigt tufft. Kognitiva förmågor försvann, svårt att sova, svårt att prata- hittade inte rätt ord. Började gråta helt "bara sådär" på allmänna platser vilket gjorde att jag inte gärna gick i affärer eftersom jag inte kunde hejda gråten. Svårt med andning- panikångest. Kunde inte betala i affärer med kontanter- fick liksom be om hjälp för att få rätt, förstod inte liksom. Hade ingen pejling på humöret och var oerhört ledsen och orolig för mamma. 
Det började i maj. Jag var sjukskriven i juni. Jobbade några veckor på 25% under hösten. Sjuk igen. Ledig. Hemma. Hemma hos mamma. Började jobba 50% i december. Och gick upp på 75% nu i februari. Det är tufft men känns bra. Det är roligt jobb jag har och jag börjar återfå min tro på egen förmåga. 
I oktober förstod jag att det inte skulle funka med sambon. Orkade ta tag i det efter mammas begravning och några dagar in i november.   Vilket är varför jag sitter vid min köksö idag liksom.
 
Och nu säger jag, ses imorgon! Hörrni, då tänker jag se till att vi kan köra in inläggen direkt i FB feeden. Come join- "livetsomkurre" under kvällen! 

kram på er !

Kommentera inlägget här :