Ingenting- dag

Idag är en ingenting dag för mig.
Igår började jag min nya medicinering för min psoriasis artrit och jag blev illamående imorse. Har därför ätit och sovit.
I "vår" Facebook grupp för sjukdomen så säger många att man ska dricka mycket vatten den dagen man tar tabletterna så det ska jag komma ihåg. Och att söndagar får bli en vilodag framöver. Förhoppningsvis kommer illamående att gå över när jag är uppe i full dos men öka dagen efter intag fram tills dess. Vi får se!

Igår gjorde jag något jag heller aldrig trodde jag skulle göra men det är ett tecken på hur jag mår och att jag faktiskt vill förändra detta. Skickade in en egenremiss angående att få en GBP. Väntar även på en tid hos vårdcentralen för att få hjälp med remiss.
Jag, tar flera stora tag i att förändra mitt mående, så jag hoppas att jag faktiskt kan få hjälp.

Sambon däremot, han har kämpat på och fixat och slitigt även idag. När jag har legat på sofflocket. Nu har vi tv inkopplat i sovrummet. Skohylla uppsatt och nya lampor i badrummen, kanske jag faktiskt kan få se hur jag ser ut när jag sminkat mig innan jag lämnar badrummet nu. Det är alltid spännande att se sin spegelbild någon annanstans.

Det här med att vara sjukskriven. Det blir man fan inte rik på. Lön och ersättning täckte inte räkningarna denna månad. Men då står jag iofs med en extra lägenhet också.. Med el abonnemang, försäkring och telia räkningar. Hurra. Eller inte. Nästa månad blir en omstart. Det ska bli spännande och se vart vi hamnar i räkningarna och hur det blir med kostnader på huset.

Nu börjar jag må illa igen. Ska ta en resorb och fika lite. Sambon ser Formel1. Hans favvo! Skönt- då kan jag blogga! :)

Helg igen

Så fort det går, dagarna bara flyger fram. Helgerna med. 
Snart har vi augusti och det börjar bli dags att jobba igen.
Va? 
Snart kom jag hem och sa att jag är sjukskriven i 7 veckor. 
(Och okej. jag börjar ev och jobba halvtid efter 6 veckor..)
 
Denna helg har svärförädrarna varit här och hjälpt till att fixa tvättstuga, drgit el till uteplatse, städat, hängt upp tavlor, ökat myskänslan. Så tacksam för hjälpen och så glad att de kan och vill hjälpa oss.
Nu har de styrt kosan hemåt igen och lugnet sänker sig över Blå huset. Lite fix men mest ta det lugnt idag. 
Avloppet från köket läcker och det är lite pill med diskandet, men så mycket vi kan försöker vi såklart använda pappertallrikar och plastglas. Imorgon ska vi ringa både försäkringsbolag och säljaren för det här måste fixas. Pronto,
 
Kommande vecka blir det lite semester för oss när vi ska ta oss en liten tur. 
Vi vet inte vilken dag vi åker eller när vi kommer hem riktigt än men det ska bli skönt att komma bort och få en paus från "livet". 

Igår var mormor här, träffade sambon för första gången och såg huset för första gången. Även mamma och Ingo var här och vi firade mormors födelsedag. Jag som alltid tar kort tog inga kort igår. Fokuserade mest på att prata och mysa. 
 
Som vanligt så ligger de kort jag har på mobilen och jag har inte kommit igång med ny iphonen än så jag har inga bilder i något moln att hämta hem från vår lilla dator. 
Men det kommer bilder under dagen. Troligtvis i ett nytt inlägg. 
När iphonen är "up and running" så ska det bli både text och bilder i ett och samma inlägg. I promise. 

Hörrni. 
Vad har ni för planer kommande vecka?

Nyttja utrymmen

Ett utrymme som jag haft stora planer kring är detta. 

I källartrappen.. 

Har ni förslag? 

Vaser.
Tavlor.
Buddhas.
Böcker.
Flamingos?