Går som på räls

Det är ett uttryck som används om saker och ting går som det ska. Problemfritt. 
Här har det börjat spåra ut och det känns som att det bara är början.. 
 
Jag har som sagt börjat jobba. 
Igår var dagen när eleverna kom tillbaka efter sommarlovet. Upprop av klasser vid cafeterian och sen var det en sjua som kom förbi för att säga HEJ Kuratorn!
Igår var det mest praktiska saker för mig, att boka tider för överlämningar till olika skolor och att göra en överlämning till gymnasieskolan här i byn. 
Efter jobbet igår var jag väldigt trött, mestadels efter att vi målat altanen i måndags. 
Så jag lade mig och såg på film och sov lite. Miracle in heaven heter filmen där ett barn är sjukt och hon får en sond insatt. Ni vet. In genom nästan och svälja svälja svälja och hon spydde grönt. Det är oklart (eller så har jag inte förstått) vad hon lider av. (Jag ser resten av filmen nu.) Men strunt samma, det var inte det jag skulle komma fram till. 
Utan att det blev ju en tur med ambulans till sjukhuset  i måndags och det har ju varit lite oklart och vad som hänt. Men. Kanske ungefär samma tid som jag såg filmen, så fick hon samma. 
Det här säger kanske int er så mycket.  Men har ni hört Mannheimer och Skäringer? Avsnitten om Katten, Rådjuret och Leif GW? 
Det här är lite som med rådjuret. det säger något. Inte varken bra eller dåligt. Men symboliken att jag ser något på tv och att det också händer live.  
Cancer. Så jävla ovärdig sjukdom och helt oförutsägbar. 
Det finns inte ett skit just nu "som går på räls". 
Jag har shoppat lite idag. en för tajt klänning och ett par byxor. Bara för att ibland behöver man piggas upp i det yttre när det inre är mörkt. 
Mörkt. Argt. Ledset. Gammelgäddan på väg ut. (Okej. jag har eventuellt lyssnat lite för mycket på Mannheimer och Skäringer podden..) Men det är ett bra sätt att tänka på något annat. 
Jag är arg  för att vi inte hinner få möjlighet att behandla innan någon nytt sker och ställer till det. 
Nu hoppas jag att hon får lite lugn och ro på sjukhuset där hon är just nu och snart får komma hem igen. 
Jag tar mig en tur imorgon igen efter jobbet till sjukhuset och sedan i helgen som kommer behöver jag lägga lite krut på att städa min lägenhet.  och endera åka till sjukhuset eller hälsa på hemma.
 
Fokus imorgon att tömma lägenheten på skräp och att få ut det som är kvar. Sedan är det städ städ städ städ om gäller. om 2 veckor ska jag lämna nyckleln.
 
Nu sitter jag vid datorn igen och skriver och har inga bilder.  Måste synca lite bättre! 
Hörs imorgon. Med bilder!

Kommentera inlägget här :