Första dagen på jobbet.

idag var första dagen tillbaka på jobbet efter 7 veckors sjukskrivning. Nu är jag tillbaka på halvtid och har som sagt gjort första dagen. Hade ganska mycket ångest igår kväll och imorse och har blivit väldigt mjukt bemött och det är det som jag behöver också. Mjukhet. inga krav. Inte prestera. utan att bara få vara ett tag. Idag fick vi också ett bakslag i cancerskiten. Det har varit ganska "lugnt" ett tag och lagom till att cellgifterna skulle starta på onsdag så kom bakslaget. Jag vet inte så mycket mer ännu och tror såklart på det bästa att cellgifterna kan dras igång på onsdag ändå. Vi får se. Jag kan inget mer än att acceptera att läget är som det är och följa med i vågorna som uppstår och hålla huvudet ovanför vattenytan. Mitt jobb är väldigt roligt. Jag har idag haft överlämning till kuratorn på gymnasiet och det är ändå himla härligt att få lämna över elever. För det innebär också att jag får nya! Imorgon kommer de nya eleverna i åk7. Förra årets upplaga var väldigt små. Vi får se om dessa också är små och hur de är. Denna första skolvecka har jag inte så mycket enskilda samtal utan är mest "med". Morgondagens uppgift blir att scanna av vilka klasser de går i de nya och vart jag behöver hänga lite mer. Och sedan att säga HEJ till de som kommer tillbaka. Att visa att jag finns och börja göra en liten lista på prioriteringar. I övrigt har jag ett schema jag ska följa nu under min sjukskrivning. Och det innebär så lite press och stress som möjligt och att inte starta med så många nya elever utan fortsätta med mina gamla och sätta nya på kölista. Det fina är att jag IDAG och det kanske bara gäller idag, inte är så trött att jag behöver sova. (Jo, jag kommer säkert somna om jag lägger mig ner men det kanske räcker att vila lite). Vilket ger mig ett hopp om att 50% faktiskt kanske är rätt omfattning. Vad som hänt medan jag faktiskt varit lite off, har mått rätt dåligt sedan sist så det förklarar frånvaron, är att Ni har blivit fler. Det gillar jag. Så räck upp en hand och berätta vilka ni är. Eller bara vilken skostolek ni har. Interagera med mig lite! Välkomna och vi hörs imorgon!

Kommentarer :

#1: MariaL

Hej. Maria heter jag och bor i Blekinge. Jag har hittat hit genom "fitterbittan" och jag gillar er båda 💙 Jag är sämst på att kommentera men jag läser med glädje andras kommentarer.

Svar: Hej Maria! Kul att du är här! :)
Finemangskan

skriven
#2: Anna

Jag har hängt med sedan många år. Kanske var det på TV jag först såg dig?! Gillar din blogg! Gläds med dig i ditt nya hus-och samboliv. Önskar dig en bra återgång i jobb.
Från Umeå. Storlek 39!!😃

Svar: På tv! Så det är länge på riktigt :)Hej Anna!
39:or! Med vänlig hälsning 42!
Finemangskan

skriven
#3: Chrissan

Ta hand om dig nu och jobba lagom! Kram!

Svar: Tack, har precis gjort ett schema med chefen och fick besked om att de sätts in en vikarie några timmar per dag. så de blir nog bra..
Finemangskan

skriven

Kommentera inlägget här :